Verschillende organisaties en festivals hebben besloten de samenwerking met rapper Boef te schrappen.

Aanleiding voor de annuleringen zijn de uitlatingen van de rapper die in een video vrouwen die hem hielpen met pech onderweg wegzette als ‘kechs’, straattaal voor hoeren. Het Muze Misse-festival in Oss liet weten aan het management van Boef een vervangende act te hebben gevraagd. De organisatie neemt afstand van de uitspraken van de rapper. Ook reisorganisatie GOfun, die Boef op verschillende vakantiebestemmingen wilde laten optreden, heeft in goed overleg met het management besloten de samenwerking te staken.

Donderdag schrapte Paaspop, dat van 30 maart tot en met 1 april in Schijndel plaats vindt, de rapper ook van de line-up. Daar zou Boef naast onder meer Broederliefde, Lil Kleine en De Jeugd va Tegenwoordig op het podium verschijnen. “Na intern overleg hebben we besloten zijn show te annuleren om alle commotie en onrust weg te nemen”, zo laat de organisatie weten. “Paaspop deelt de mening van Boefs management dat hij de aankomende periode moet laten zien wie hij echt is. Voor Paaspop is deze periode echter te kort.”

Boef bood via een video zijn verontschuldigingen aan en betuigde spijt aan iedereen die hij met zijn opmerkingen heeft gekwetst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here