Dik een jaar na haar vertrek bij Fifth Harmony heeft Camila Cabello eindelijk tekst en uitleg gegeven bij haar vertrek uit de groep.

Eind 2015 maakte ze samen met Shawn Mendes een single (I Know What You Did Last Summer) en dat zorgde voor de eerste spanningen. “Ik was gewoon nieuwsgierig  en wilde leren want om me heen zag ik al die mensen nummers schrijven, muziek maken en vrij zijn. Ik wilde dat ook en dat werkte dus niet”, zo vertelt ze in de New York Times.

“Het werd duidelijk dat het niet mogelijk was solo dingen te doen én tegelijkertijd in de groep te zitten. Maar als iemand zijn individuele dingen wil doen moeten mensen dat niet tegenhouden”, aldus Cabello. Toen ze daarna ging schrijven aan muziek met producers als Diplo, Benny Blanco en Cashmere Cat kreeg ze een ultimatum. Na het optreden op 18 december 2016 werd het vertrek bekend gemaakt.

Deze vrijdag verscheen het debuutalbum van Camila en met diezelfde titel kreeg ze op Twitter ook haar eigen emoji.

Met Havana voert ze momenteel de Global Top 40 aan. Dat kostte haar wel wat moeite want het platenlabel zag het in eerste instantie helemaal niet zitten met de track. “Bazen bij het label en de mensen van de radio vertelden ons dat het geen hit zou zijn toen we het voor het eerst in de wereld wilden zetten”, zo vertelde producer Frank Dunes. Inmiddels is het dus echt wel gelukt met de track en in december deelde de voormalige Amerikaanse president, Barack Obama, dat het nummer zelfs één van zijn favorieten van 2017 is. Ook Elton John liet weten een fan te zijn: “Ik krijg een glimlach van je muziek en je maakt me blij. Ik houd van je stem. Ik doe alles voor je om te helpen”, zo zei hij in een gesprek met Apple Beats 1.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here